Minu hinnagul on see märgistamise teema täiesti mõttetu. Esiteks see, kes tahab petta, teeb seda nagunii, ei ole just raske seda 1cm suurust isoleerpaela juppi eemaldada või asendada mingi muu värviga, et muuta oma relv "legaalseks".
Neid 120+ relvasid pole ilmselt väga palju. 20-30 inimesega mängudel vb jääb isegi nägupidi meelde, kel on sellised. Seetõttu märke eemaldamine oleks päris küsitav.
Hetkel siiski puudub reaalne kontroll ja tegelik ülevaade. Nagu enne siin mainitud sai, siis kaks reaalset varianti on vedru vahetamine ning lühema toru panek. Esimene on päris suur lammutamine, teine natuke pisem lammutamine.
Kolmas variant on muidugi grammikaaluga. Salvest üks kuul välja ning grammikaalu peale. Nagu Scuall enne ütles, et õige oleks joule mõõta, aga see ajab asja liiga keeruliseks. Kahjuks.
Pisteline kontroll on selline halb asi, et miks mind nüüd kontrolliti, kuid teisi mitte. Lisaks, kui see tekib üleüldiseks rutiiniks mängude puhul, siis läheb see veelgi kiiremini.
Võidavad siiski sellest need, kel relvad on korras. Kaotavad need, kel korras pole.Kõrvaltvaatajana mängude venimine on siiski peaaegu eranditult olnud osalejate hilinejate süül. Kuna nagu Harald eelnevalt mainis, siis mängude korral on hea, kui saab enamvähem kuludega nulli, siis korraldaja suhtes oleks ilus siiski vähemalt mängu alguseks valmis olla.
Ma ise olen seotud üritustega, kus on umbes ~400-500 last+täiskasvanud vanuses 9-16. Viimased 3 aastat hilinejate osakaal on 0% ringis. Need üritused sisaldavad lisaks tehnilist kontrolli.
Põhjus on väga lihtne, hilinejate tagant ei jääda ootama.
Kui tõesti on teada, et hiljaks jäädakse, siis antakse eelmine päev teada. Seetõttu ma ei tahaks öelda, et see on võimatu.