Mängude tagasiside

Started by Harald, June 22, 2015, 08:48:56

Harald

Nii,vastu tulles Grabbi soovile, teema olemas ;)
Kribaks siis ise ka vähe. Käisin eile Viislis tartlastega pelamas, rahvast oli üllatavalt palju(ca.30). Kellest pooled olid relvarentijad(8 olid minu relvad). Ala oli väga huvitav (baintballile mõeldud aga väga tore). Ca hektari suurune ja tekkis mõte sinna üks lahe nädalavahetus korraldada, omanik ise lubas ka sauna kiirelt valmis saada ja telkimisega probleemi ei ole.
TARTU MILITAARSEIKLUS... SINU ELU SEIKLUS!!!
Pikk 60, Tartu.

lukka

21. Juuni 2015 ürituse tagasiside:
Kokku oli mängijaid umbes 17. 8 BloodBrothers liiget ning 9 vastutegevuse tegijat.

Alguses ründasime meie (BB). Esimese ja teise maja vallutasime üllatavalt kiiresti. Otsustavaks sai nagu ikka kiire liikumine objekti kõrvale. Nii palju kui mul kogemust maja võtmisel on, siis esimene prioriteet on kiiresti majani jõuda. Mast 20-30m kaugusel nö mõmmerdamine ei aita maja vallutada ning meid nopitakse ühekaupa ära. Õnneks majade olime julged ja liikusime päris agressiivselt. Sidet meil ei olnud (otsustasime ilma saatjateta mängida), kuid kui sidega mängime, siis maja võtmisel tuleb ära otsustada, millal korraga peale liigume ja siis nagu üks mees liigume. Ei tasu ootama ja vaatama jääda, kas teised lähevad või mitte. Kui oled ainukene mees, kes läheb, siis oled ainukene õige mees. Ülejäänudel on siis koht järgi mõelda. Samas ma isiklikult ei usu, et meil julguse ja korraga liikumisega meil probleeme tekib.

Teine aspekt, kus meil on üksjagu arenguruumi on grupi koostöö maja puhastamisel. Mengeid ülesandeid (näitkes koridori katkmine) teevad kõik korraga ning mingid ülesanded (näiteks teise korruse kontrollimiene) jääb täitsa tegemata. Ma arvan, et siin ei ole mõtet jalgratast leitutada ja tuleks kuskilt uurida, kuidas see asi tegelikult  käib. Ma väga ei usu, et EOG poisid maja puhastades peavad nõu, kes millist akent vaatab ja kes kuhu vaatab. Kindlasti on siin mingi teooria taga, mida mõned korrad praktiseerides oleks seis juba kõvasti parem. Üliäge oleks olukord, kui majani jõudes toimub kohe liikumine edasi majja ning mingit arutelu ei toimi. Igaüks teab mida tegema peab. Kujutage ette kui äge see oleks :) Olukorrad olidki tihti sellised, et info, et me majani jõudsime liikus kaitsjatel suust suhu ja päris aeglaselt, kui me kohe oleksime sisse liikunud, siis nad poleksid jõudnud ümber grupeeruda ja infot jagada ning oleksid ebameeldiva üllatuse osaliseks saanud kui järsku 5 venna automaadi otsad neile vastu vaatavad. Priceless :D

Kolmas aspekt on see, et teen ettepaneku meid väikesteks squadideks jaotada igal mängul. Squadi minimaalne suurus on 4 ja maksimaalne suurus on 7. Kui meid on 8 või rohkem, siis kaks squadi (erandiks taliban, kes liigub kas üksi või kellegagi koos). Ma usun, et mängudel ei ole probleeme 10-12 BB liiget kokku saada. Ehk meil oleks 2x 5 squadi + taliban koos supportiga. Mida squadid juurde annavad? Esiteks oleksid squadid iseseisvalt tegutsevad ükskused kellel on oma eesmärgid ja kes on harjutanud koos liikumist. Squadi ette defineeritud eesmärk annab seda, et kui 1-2 squadi liiget saavad surma, siis saavad kergelt liikuda uuesti squadiga kokku, sest teavad kus squad peaks asuma. Samuti saab ühte objekti kahe squadi poolt rünnat kahelt poolt. Kõik kõik mehed liiguvad eraldi, siis on keeurline tegevust koordineerida. Rünnakud toimuvad erinevatele objektidele erinevatel aegadel ning seetõttu jääb rünnak väga nõrgaks.

Neljas ettepanek on see, et meie tiimis on 1-2 taktikut, kes panevad paika taktikalise plaani. Määravad, kuidas surnud jõuavad tagasi squadi juurde. Mis saab, kui squadist 1, 2 või 3 meest saab surma (kas liigutakse edasi, kas võetakse positsioon, kuidas antakse surnutele teada uest positsioonist). Taktiku rolli võivad kõik proovida, kellel huvi on (ise prooviks ka).

Mis arvete nendest mõtetest?
You are not allowed to view links. Register or Login

taktik (Heiki)

See squadide teema on hea ja vajalik vastase tulejõu hajutamiseks ja paanika tekitamiseks. Suht kõhedaks tõmbab kui maja rünnatakse igast küljest.

GraboN

Sama on hea kiirelt käsklusi anda näiteks Alfa teeb kattetuld ja Bravo liigub maja poole .. ehk siis inimene kohe teab mida teha .. aga kui öelda ,et dvj pooled katavad pooled ründavad siis tekitab segadust juba see,et kes kummal poolel on ja mida teeb jne jne.

PsyMarko

Lukka hea ja tubli jutt ja nagu rääkisime hea täelepanek, Grabon, alfa bravo aga kus on Marko?!. Mina olen rühmas kus on tormijooks ja uskuge seekord see toimis 100%, vastane lõi pönnama ja jõudsime sinna kuhu enne ei suutnud mistahes tiimitöö ja supersniper Heikiga.....Niikaua kui pole päris kuul ja spawn kildi kaugusel siis jooken alati peale.

Täis peaga kõik kõva jutuga , head Jaannipoissi !!!!

Harald

Väga head mõtted, hoonetes liikumist tuleks tõesti harjutada, omast kogemusest tean et eriti raske koht on olnud trepikoda. Mis pauku puutub siis paugukas ajab kindlasti asja ära. Tegemist pigem psühholoogilise asjaga ja lilla p2000 on just paras.
Pikk 60, Tartu.

GraboN

Tänane Xforce männiku mäng oli täitsa ok , alguses oli veidi arusaamatu aga siis hakkas asi juba looma .. muidugi mis kõik ära rikkus oli respawn .. mis oli väga veider alguses,et kamp vastaseid koguaeg selga spawnis. Üldiselt jäin rahule ja järgmine kord peaks sellest massist eralduma ja tiimiga koos asju tegema nagu me alguses tegime .. siis kui mängu keskel massiga ühinesime läks kõik pekki ja tekkis kaos :P

Ei saa läbikukkumises ja ebaõnnestunud rünnakutes teisi ka süüdistada kuna tegu oli algajatega ja noortega, lihtsalt järgmine kord oleme ise targemat ja eraldume massist.

GraboN

Eilse mänguga jäin jumala rahule .. esimene lahing tekkis väike arusaamatus,et mis kus kes miks ja millal aga peale seda läks meil täitsa okeilt ja asi sujus ..

Harald

krt. oli nii soov tulla aga pereasjad rikkusid ära...
Pikk 60, Tartu.

Valle

Ma arvan ka, et üldises plaanis sujus meil täitsa hästi. Mulle meeldisid ka need kaks noort vene poissi, nii mõnegi korra läksin nende seltsis eraldi liikuma kusagil ja kuulasid sõna väga hästi. Ainult varitsedes kippusid lobisema. :D

Millest pisut vajaka jäi, oli kommunikatsioon (taaskord). Peame ilmselt kohe erilist rõhku sellele edaspidi panema hakkama. Lisaks võiks siiski kõigil tiimis raadiosaatja olemas olla, see hästi toimib ning kasutamine selge, sest muidu on info liikumine veidi alal laiali olles endiselt puudulik (keegi ikkagi ei kuule, mis toimub ja ei ole kursis ja ei saa ka teisi informeerida). Kui eile Andresel ka saatja ei toiminud, siis tekkis veel selle võrra rohkem infosulge. Näiteks vallidega maja võttes me Keviniga katsime maja esikülge vasakult ning Krisi tiim paremalt ning ma karjudes palusin Andresel alla minna pimedamast nurgast, kus te olite, et maja ära võtta/kontrollida. Lõpuks liikusin ise küljele ja läksin seda tegema ja samal ajal Kris paari mehega läks teisest küljest. Samas eks see ole nüüd veidi tähenärimine ka pisiasjade üle, sest laiemas plaanis tegelikult õnnestusid meil asjad päris hästi ja ka antud vallidega maja situatsioon lahenes ju meile kaotusteta (kuigi kaks vastast sealt taanduda jõudsid). :)

See kulale otsa jooksmine oli ka parajalt keerukas kontakt. Heas varjes oli vastane. Vene noor poiss ütles mulle et kuulis midagi paremal pool ja eraldusime tema ja teise vene poisiga ning hästi oli, et seda tegime. Saatsin nad künka peale seda kontrollima ja lootuses, et nad sealt ümberringi võsas enam näevad. Ise läksin otse ja sain hea valangu kohe. Oleks pidanud ka mäele minema, samas kuigi kula meid korralikult harvendas, siis vene poisid pääsesid läbi sealt piiramisest.

Isiklikult mulle ei anna see kolmeks jaotatuna konvoi varitsemine rahu. Mina, Robert ja Kevin olime teise varitsuspunktina samuti barrikaadi teinud (veeretasime autorehvid teele ette) ning Kevin ja Robert jäid veidi barrikaadist ettepoole varitsema (hoiatasin veel ka, et üks metsa alt lähenevale konvoi kaaskonnale silma peal hoiaks, kuni teine barrikaadi poole tuld annab). Ilmselt jäi kahest mehest seal väheks, ehk oleksin pidanud teisele poole teed minema. Antud juhul tundus mõistlik veidi barrikaadist tagapool samal pool teed võtta sisse üsna tee lähedal hea varjega positsioon, kust barrikaadi eemaldavale pundile tina anda. Olin madalal olevate männiokste alla roomanuna üsna hästi varjatud positsioonil. Andsin valangu rehvi eemaldavatele vastastele ja nüüd mõeldes vist sain kellegi maha ka ja siis juba minu poolt teed hüppasid paar meest metsa. Ühe sain maha ja Kris, kes ümber hoone nurga piilus, sai mu lõpuks maha. Samal ajal teiselt poolt teed, kus meil mehi polnud, liikusid peale ka paar vastast, sain sealt ka veel paar tabamust kui juba mind maha oli võetud.
Jäin selle peale mõtlema, et barrikaadi jaoks oli meil kolmekesi tulejõudu vähem. Kui ise konvoid hiljem kaitsesime ja kolme asemel vastaste varitsus kaheks jaotati, siis oli neil juba hulka rohkem jõudu. Lisaks andsin ma oma väga hea positsiooni valangutega ära. Mul üsna täpne relv, raske kuul. Oleks pidanud üksiklaskudega toimetama. Sest veel peale mitmendat valangud lasti minu suunda mitukümmend meetrit kõrvale metsa, kuna ei taibatud kus ma olen. Andsin Krisile positsiooni ära ta pihta valanguid andes. Meenus see treeningul Heiki varitsus, kus ta väheste laskudega oma asukohta varjas ja oleksin pidanud sama tegema, tõenäoliselt oleksin 3-4 neist vähemalt maha võtnud.
Ehk oleks asi paremini toiminud, kui oleksime siiski mõlemal pool teed olnud ja kõik barrikaadist tagapool, et üksikuid noppida. Võib-olla üks kolmest varjatumalt barrikaadist eespool, et kontakti tekkides selja tagant segadust külvata ja võtta maha, mis võimalik, kuni eestpoolt nopitakse ja tähelepanu hoitakse. Väike eneseanalüüs siis, ehk Kevin ja Robert annavad ka oma arvamuse. See konkreetne konvoi varitsemise lahing oli minu jaoks üks huvitavamaid.

Kuigi hiljem konvoid saates tolle kaheks jaotunud vastaste varitsusega ma jäin meie tiimist ainsana ellu ja ühes Blackwateri jt selle kaeviku ründamine, kus Kris oli, oli ka päris põnev. Läksime kolmekesi tiibama paremalt ringiga. Kui saime vastase selja taha, siis liikusime kolmekesi ahelikus peale. Tee poolt mees võeti kaevikust maha, mina liikusin veidi paremini varjatud rajal lähemale ja vene poiss läks kaugemalt paremalt. Kahjuks ta ei mõistnud mu signaali tulla lähemale JA samal ajal liikuda diagonaalis kaevikut teiselt küljelt ründama. Kui ta lähemale jõudis, läksin siiski edasi. Aga kaevikus oli peale Krisi veel üks mees ja jäädes Krisiga 1:1 tulevahetusse, pidin puu taha varjununa alla vanduma ta täpsele tulele ja kaeviku varjele... Ehk siis Kris võttis mind mitu korda maha, grrr. :D

Ohsa****. Päris pikk tagasiside sai. Kes lugeda viitsib, saab ehk veidi mõtiskleda. Selles mõttes oli Andresel õigus, et parajalt adrenaliinirohkete laksudega kontaktide vahepeal sai vantsida ja mõelda ning selles suhtes oli väga õpetlik mäng.

GraboN

ahjaa vene poisid .. 5+ vennad olid .. tüübid leidsid metsast kusagilt diivani ja tassisid selle konvoile teepeale ette :D:D

Ise mainiks ainult ühe ebameeldiva intsidendi ära .. ehk siis Bjorn .. 2x oli situatsioon kus lasin ligi 30-40 kuuli venna poole teele kui ta oli 20-30m kaugusel ja ei midagi .. juu siis olen kõõrik ja ei oska lasta või on inimene auahne aga
see selleks.

Lisaks Kaspar , mitte midagi halva pärast ja ära saa valesti aru aga miks sa tiimiga ehk siis meiega ei olnud ? Arusaadav ju kui tahad teiste semude ja sõpradega mängida koos, keegi ei käsi meiega olla ja ei
keela sõpradega hängida aga vähemalt ütle tere ja anna teada meile järgmine kord,et näe poisid ärge pange pahaks aga täna ma ei ole teiega koos lahingul vms selleasemel,et tuima näoga tervest
tiimist mööda kõndida .. lihtsalt imelik mulje jäi.

taktik (Heiki)

nucleo sa ikka viitsid kribada. Ma ei viitsinud isegi seda sinu kirja lõpuni lugeda :)  mis teha interneti ajastu ja pool infi ekraanil tuleb lihtsalt silmadega üle käia ja otsida huvitavamaid sõnu.

KevinP

12. juuli 2015 Aegviidu tagasiside

Kokku mängijaid 70 ringis. Eestlasi nendest minu lugemise kohaselt 11. Meilt olin ma ainuke.
Ala oli väga hea, nagu kõik kes Aegviidul on mänginud teavad. On hõredat metsa, tihedat metsa, maju, punkreid.

Ilm tahtis alt vedada sinna sõites, kuid nii siiski ei läinud. Umbes 15 minutit enne briifingu algust oli suur padukas, 10 minutit enne jäi vihm täiesti järgi. Briifingu saime tehtud, liikusime staapi. Saime sinna sisse, kohe tuli padukas uuesti. Hakkame välja liikuma, saame paar minutit kõndida, jääb vihm järgi. Rohkem terve mängu jooksul korralikult ei sadanud, paar korda tibutas. Maapind oli muidugi läbimärg.

Stsenaarium oli veidi segane, olid generaatorid, midagi pidi õhku laskma, megavatte energiat tootma, et saada kulda, jne... väga segane värk, sellele peale esimest ebaõnnestumist enam tähelepanu ei pööranud (nimelt me tõime ära terve ülesande, mis pidi tegelikult paigal olema, arvates et see on generaator). Hakkasime teisi toetama ja käske täitma. Mul endal täna sidet ei olnud, pidin lootma Margusele.

Tiimitöö ja taktikad sujusid meil väga hästi. Kõikidest käemärkidest ja vaiksetest seletustest saadi aru. Saime sisuliselt ära proovida selle, mida plaanisime treppide võtmisel kasutada (koguaeg tulistada, loota et keegi ei pista pead välja või jääb tulejoonele). Õnnestus selle abil kolmekesti maja ära võtta viie vastase käest. Margus oli valmis ukse juures märguande peale sisse minema, mina ja veel üks olime maja küljel, hakkasime tulistama akendesse, ise vaikselt edasi liikudes. Mitte keegi ei julgenud pead välja pista, üks jäi tulele ette. Siis tema jooksis maja teisele poole, nii et kõik kes sees olid jäid meie tule vahele. Tema poolt proovis üks püstoliga välja tulla, kuid ei jõudnud lastagi. Minu poolt prooviti sama automaadiga. 2 alles. Andsime Margusele märku et sisse liikuda. Ta sai mõlemad maha.
Arvan, et treppide võtmisel on see väga efektiivne taktika, peame korra treeningul läbi proovima.

Üleüldse oli väga hea mäng, kahju, et meid rohkem ei olnud.

taktik (Heiki)

Kevinp me olime tegelikult kõik sinuga seal oma mõtetes. ;-)  Ise ju nägid kui hästi sul teil seal läks. (Voodoo värk)
Ps. Unustasin rohtu võtta.:-D

Harald

krt. meil olid jälle külalised, ei saanud tulla kahjuks. Aga hea et keegi ikka kohale end vedas ;) be force with U :)
Pikk 60, Tartu.