Varusutus, riided jne.

Started by Harald, September 09, 2014, 16:52:45

lukka

Tuhlasin mõõda meie foorumit ringi, kuid head kokkuvõtet ei leidnud selle kohta, millist varustust üks noor Verevend peaks endale soetama (ühelt poolt praktilisuse pärast ning teiselt poolt puhtalt selle pärast, et me sarnaseks välja näeksime).

Panin mingi esialgse listi näiteks kokku, kuid tegelikkuses ootan teie tagasisidet, mis elemendid peaksid seal olema. Seega kommenteerige julgelt ning iga teie kommentaariga arvestan ning modifitseerin vastavat nimekirja. NB! Relvad jätsin hetkel välja. Selle jaoks võib samamoodi eraldi teema teha.

Prioriteetide tähendus:
1 - ära ilma mängule tule
2 - väga oluline
3 - hea oleks, kui oleks, kuid saab ka ilma hakkama
4 - võiks olla, kuid ei ole oluline
5 - ilus lisavidin

PrioriteetEseme tüüpNimi / kirjeldusHindViideKommentaar
1KaitseESS CROSSBOW 3LS KAITSEPRILLID90€You are not allowed to view links. Register or LoginNo comments
2RiietusTAKTIKALISED KINDAD MECHANIX M-PACT (TAN)36€You are not allowed to view links. Register or LoginNo comments
2RiietusMingid eesti digi püksid??? soovitage :)x€No comments
2KaitseTERASEST KAITSEMASK (LAIGULINE)13€You are not allowed to view links. Register or LoginSiseruumides võitlemiseks ülioluline
2RiietusEST DIGI VESTIALUNE SÄRK80€You are not allowed to view links. Register or LoginEesti Digi särgi väga kvaliteetne exepmplar (võib ka alternatiive pakkuda).
3SideBAOFENG BF-888S KäSIRAADIOSAATJA VOX, CTCSS (PEAKOMPLEKTIGA)35€You are not allowed to view links. Register or LoginMingi lisaantenni vidin ka vist vajalik
3SideBAOFENG BF-888S KäSIRAADIOSAATJA VOX, CTCSS (PEAKOMPLEKTIGA)35€You are not allowed to view links. Register or LoginMingi lisaantenni vidin ka vist vajalik
3KaitseHATCH XTAK™ 400 PõLVEKAITSMED (OD)30€You are not allowed to view links. Register or LoginNo comments
3Relva lisavarustusTaskulamp (relvakülge kinnitatav) - soovitagex€No comments
4KaitseEXF KIIVER33€You are not allowed to view links. Register or LoginKaitse pead ja näeb hea välja (Eesti Digi riie tuleks peale tõmmat)
4RiietusEST DIGILAIGUGA BALAKLAVA18€You are not allowed to view links. Register or LoginNo comments
5RiietusEST DIGI T-SÄRK: L30€You are not allowed to view links. Register or LoginNo comments
5RiietusKiivrikate (Eesti digilaik)16€You are not allowed to view links. Register or LoginIlus lisavidin kiivrile
You are not allowed to view links. Register or Login

GraboN

Kogu list on hea ..soovitan osta asju milles on sul mugav ja mis endale meeldib..ehk siis vestid,kindad,kiivrid,kaitsmed,jalatsid.

Minu arust piisab Eesti digi riietusest,et sarnased välja näha ja tiimi logo teeb pool tööd ära juba.

Siit saab ka midagi ..nagu aru saan siis saab sealt pükse ka.

+ Taskulamp .. et oleks võimas ja kindlasti Strobo funktsioon. Selline on juba OK : You are not allowed to view links. Register or Login

Ei tasu väga kallist lampi võtta airsoftimiseks .. lastakse pilbasteks ja võid ise ära retsida korralikult.

lukka

+ Taskulamp .. et oleks võimas ja kindlasti Strobo funktsioon. Selline on juba OK : You are not allowed to view links. Register or Login

Osadel taskulampidel on lisaks ka teine nupp, mille saab asetada mugavasse kohta, et taskulampi vajadusel käivitada. On see reaalelus üldse oluline? Näiteks:You are not allowed to view links. Register or Login

Minu arust piisab Eesti digi riietusest,et sarnased välja näha ja tiimi logo teeb pool tööd ära juba.

Pükside kohta küll infot ei leidnud :(

Harald

Hetkel ei ole kahjuks aega kommenteerida(juba niigi hiljaks jäänud) aga õhtul tulen koju siis võtan üksipulgi asja läbi. Kiirelt üle vaadates 5+ töö, mõnedes asjades vaja natuke lisada ja teemat laiendada.

Ps: Ära prille unusta, need on vajalikumad kui mask(samasta mootorratturil kaitseriietust)...ehk siis mina isiklikult alla ESS Crossbow ei tunnista(ei lähe kunagi uduseks, näevad head välja ja saab ka prillikandja kasutada). Samas hind on krõbedam kui ehitusprillid(kui mina ostsin siis oli komplekt 100EUR.
TARTU MILITAARSEIKLUS... SINU ELU SEIKLUS!!!
Pikk 60, Tartu.

GraboN

Pükside kohta küll infot ei leidnud :(

Kui vaatad Arvamusi siis keegi on küsinud kas pükse ka saab ja on vastatud JAH. ehk siis poes vist olemas aga netti pole üles pandud.

ja selle taskulambi nupuga on ka .. mugavuse asi .. paljud panevad Gripi peale selle aga seal on risk,et kogematta vajutad seda

lukka

ESB Crossbow prillid leidsin siit: You are not allowed to view links. Register or Login

Kas lähevad need prillid listi või soovitate miskit veel?

taktik (Heiki)

Eesti digi juba ise annab piisavalt sarnasuse. Aga ega see kohustuslik ju ei ole. Mina ostsin asju peale igat paari lahingut. Saad erinevates situatsioonides viibides aru mida vaja ja mida mitte. Siiani pole mul vaja läinud kiivrit. Küll aga kinnastest tundsin päris mitmel korral enne puudust kui soetasin. Sain teada,et pole mul tarvis viite salve,vaid piisab kolmest. Kõik selgub lahingus ja sinu mängu taktikast.

kotkas

ESB Crossbow prillid leidsin siit: You are not allowed to view links. Register or Login

Kas lähevad need prillid listi või soovitate miskit veel?

Siin on ESS ICE kohta natuke kallis hind. Norm hind oleks 60€ kanti.
Relvad.ee poes saad ESS Crossbow  89€

lukka

Uuendasin teie kommentaaride põhjal listi (lisasin ka prillid juurde + sorteerisin prioriteetide järgi).

Tahtsin Relvad.ee´st täna saatja nädalvahetuse mänguks osta, kuid seal ei olnud olemas. Oskab keegi mingeid alternatiive soovitada?

Harald

Mõtlesin just neid, mille Kotkas üles laadis(sul Lukka raadiosaatja link). Mis varustusse puutub, siis ideaalne oleks(nagu olen varem kribanud)eesti digi kogu laks, aga arusaadavatel põhjustel pole see kõigil võimalik. Jutt väga õige, esmatähtis oleks vorm, relv, saapad... Edasi juba vastavalt vajadusele vest(enda digivestiga väga rahul ja soovitan), siinkohal ei ole vaja muretseda digivesti vaid piisab digimoona ja salvetaskutest, camotab piisavalt hästi. Kindlasti pöörata tähelepanu varustuse muretsemisel kes sa oled, kas luuraja, kuulipilduja, meedik, snaiper jne. Siinkohal toon ära tüüpilise komplekti, mida vaja läheb: Vähemalt kolm kahest salvetaskut sest kui on mäng kus ei tohi kasutada hicap salvesid, ei piisa paarist salvest kontakti ajal. Lisaks moonatasku, kuhu mahub ära kott kuule, punane rätik, paar granaati, süütaja ja ehk ka lamp ning nuga. Raadiosaatjatasku. Püstoli kabuur(sääre peal hakkab üsna varsti segama). Püstoli salvetasku(saab hoida kiirlaadijat). Ja muidugi vestis võiks olla ka joogipudeli hoidja või siis camelback. Tean omast kogemusest et algul ostetakse mõtetut jura kokku(tahaks ju kohe ja kiiresti), samas tasub natuke mängudel käia ja vaadata, millest konkreetselt puudust on. Siinkohal mainiks ära maski, olen ise pea 13 aastat mänginud ja ei tunne endiselt puudust maskist sest enamus mänge toimub maastikul ja kontaktid on pika maa pealt, samas võiks mask kodus olla, et saaks ka nn. linnalahingutes käia. Edasi mainiks ära põlvekaitsmed(soovitan hatch kaitsmeid) You are not allowed to view links. Register or Login Olen paar korda sellise käna maha pannud et poleks mul kaitsmeid peal olnud, ei käiks ma vist siiamaani. Samuti hoones kõva põranda peal ei ole pülve alla jääv kivi just väga meeldiv. Tulevikus on plaan muretseda tiimile püksid koos põlvekaitsmetega aga sellega läheb aega. Kindad on kindlasti sama tähtsad, pikki näppe on pigem traditsioon saada. Ei hakka midagi erilist välja toome aga ise kasutan You are not allowed to view links. Register or Login kuid ka You are not allowed to view links. Register or Login on väga pädevad(kasutasin mitu aastat enne viimaste ostmist). Raadiosaatja koos handsfreega on asendamatu tiimitöös info jagamisel(nägite ka treeningul) ja noh muidugi ka lamp(kuigi seda läheb vaja harva). Siinkohal ei soovita lampi kogu aeg relval hoida(kui just kergelt ära ei käi) sest öistel mängudel on tihti vaja valgust näidata aga vastane kipub just lambi suunas laskma. Kui nüüd minna edasi, siis võiks olla ka korralik seljakott(nn. kolmepäevane ehk umbes 20-40L). Kogu varustus võiks olla võimalikult eesti digi või cadpat mustris, või oliiv(sobib eesti maastikku kõige paremini). Lisaks veel ära et suvel on väga hea just nn. vestialune särk, sügisel-kevadel-talvel, fliisjope, millele vajadusel siis corejope peale. Kiiver on olnud vastavalt mängija soovile, isiklikult mulle ei meeldi kiivriga mängida sest ei sobi mulle(kuigi mul on kõik olemas kui vaja). Kiivrile saab peale panna ka eesti digikangast katte(endal tehtud). Digikangast mul piisab, kui leidub mõni, kes viitsib õmmelda-mässata-disainida, olen kindlasti abistav käsi... 
Pikk 60, Tartu.

GraboN

Küsimus :

kas selle katte saab

saab panna Fast PJ kiivrile ? keegi on proovinud või teab ? ja kas jääb ilus ? või on eraldi ka fast pj kiivrile kate müügil ?

lukka

Muudatused:

• Muutsin prillide linki (oli enne raadiosaatja oma)
  • Lisasin põlvekaitsmed
  • Lisasin kindad

Küsimused:

• Alternatiivi vaja välja pakutud saatjale. Juba 3x olen proovinud relvad.ee´st saatjat osta, kuid seni tulemusteta. Oleks hea kui saaks midagi muud ka pakkuda.
  • Kiiver - Jäi ka selline silma: You are not allowed to view links. Register or Login <- on mõistlikum kui eelnevalt pakutud versioon või vahet pole? Osad jälle räägivad, et kiiver oluline, kuna metsas võid peaga oksa joosta vms.

GraboN

Head raadiosaatja on veel midlandi omad Euronicsist. Midland G5 või G7 aga seadistamise kohta ei oska öelda...veel variant oleks minna venelaste xforce poodi ja vaadata mis neil on. Usun,et neil ka kindlasti midagi head olemas.

Kiiver võta puhtalt enda maitse järgi .. ma soetasin sellise mis sa just linkisid ja monteerisin klambriga võrk maski ka,et lihtsalt klõpsuga käib mask eest ja tagasi.

Harald

kiivrikatte saab jah modida sinna külge(ise tegin samuti nii), aga selle hinna eest ei ole mõtet võtta. Samas oli mul idee et müüakse varjanti mis käib kiivri külge krõpsuga(tean et Aiku kasutab seda), võib Relvadest mõõdud võtta ja endale ise teha digi. Aastate jooksul olen metsas mänginud mis kole ja ainus asi mis on juhtunud seoses peakaitsega, oli kui jooksin kaevikus vastu põikipuud mis seob kaevikuseinu, ruumides on iseasi, vanades majades on igasugu rauaorke püsti.
Pikk 60, Tartu.

kotkas

Siin näide miks võib kiiver vajalik olla.