Vestlusteema

Started by Harald, September 09, 2014, 18:47:04

GraboN

Otsustasid siis lõpuks meiega liituda :) Tere tulemast.

NB! Rahvas, kunagi võiks jälle mingi treening päeva teha.

EDIT: Harald sa võiks Tutvustuse algusesse kirjutada listi inimestest kes meeskonnas on .. saab kiirelt ülevaadata kui palju ja kes meeskonnas on .

Umbes mingi :

1. Andres Arula ( GraboN )
2. Harald Vaino ( Harald ) jne

GraboN

Mis sellest samblast ( KevinP ) sai .. saime mingi otsuse võetud või vaatab veel ?

taktik (Heiki)

No kui ta oli öö mängul,siis ega ma teda eriti ei mäleta. Las teeb ikka mingeid päevaseid mänge ka kaasa. Saab parema pildi ja visuaalselt inimest jälgida.

Valle

Ma 11.04 Marguse Raku mängul olin nö oma tiimiga mina + 4 sõpra rendirelvadega proovimas. Tol korral liideti seesama Kevin minu punti ja tundus küll asjalik. Aga rohkem ei oska öelda. :)

GraboN

Sammal on tal äge:) suht okeilt sai hakkama ,oli koguaeg vaate väljas mul kuni täiesti kottpime oli,käske täitis ja tegi nii nagu öeldi  .. aga arvan,et jah päevasel mängul ja mingi pisem mäng kus actionit rohkem vaadata kuidas siis tegutseb.Peaasi,et kuule ei karda ..

ja mainin ära Haraldi trassereid .. no istmikusse kui äge vaade oli kui päästikut vajutas ( kahju,et kauem lasta ei saanud :D ).

Robert.R

trasserid oli küll lahedad :D
"Prepare for Tomorrow's Threats, Today"

Valle

Oli lahe vaadata küll, jah. Ma mõtlen, et kuulipilduja + trasser ja metsa all võib pimedas vastaspoolel küll veidi kõhe hakata, kui jaaniussikesed piirama hakkavad. :D

Harald

Just vastasin kevinile, et las teeb paar mängu veel kaasa meiega, samas kutsusin treeningule ja Hiiumaale kui saab, las liigub kaasa eks siis näis.
Mis trasseritesse puutub siis öömängul ei taha teatud seltskond surra ilma nendeta, samas kui need lendavad siis tahetakse ära surra ka ilma pihta saamata ;) on nähtud :P

Proovin lähiajal siis mingi nimekirja teha.
TARTU MILITAARSEIKLUS... SINU ELU SEIKLUS!!!
Pikk 60, Tartu.

Harald

ÜKS SUUR KÜSIMUS!!!

Nimelt, enamus tiimidel on nn. tiimimaks, mida kogutakse ühiskassasse ja vajadusel kasutatakse(kaugemad mängud ehk bensuraha, kuulide ost, ühise varustuse ost jne.)
Küsimus siis selline, mida rahvas arvab sellest ideest ja kui palju see võiks olla ja mida selle eest võiks saada...

Ise pakuks välja et see võiks olla 5-20 euri vahel kuus(olenevalt eesmärgist). Kui on rohkem siis võib osta suuremas koguses kuule, saab soodsamalt ja igal mängul on olemas. Lisaks saaks käia vähe kaugematel mängudel(näiteks Lätis) ja kulutus ei oleks korraga nii suur jne. ehk siis raha läheks ühiseks hüvanguks, samas see motiveeriks ehk ka rohkem mängudel käia, raha on ju makstud ;)
Pikk 60, Tartu.

Valle

Võib olla küll. Paarikümne juures võiks juba suurem eesmärk olla ka. Samas mingi a la +/- kümnekas kuus tiimi hüvanguks konti kindlasti ei murraks. Kuulide osas kas kõigil üldse sama maitse? Mina nt 0,3g peal, mõni ilmselt 0,25g peal jne. Samas ühiselt ja soodsamalt võiks võtta küll asju. Üldises joones käpp, detailid ja eesmärgid peaks juba eraldi kokku leppima. :)

taktik (Heiki)

Ma arvan,et maks on ok. Aga raha tekitab ilmselgelt hõõrdumisi. Kui mingit maksu võtta siis kindlasti minimaalne. Ja selle kasutamine ei tohiks kuluda tava mängudele. Pigem ikka suurematel mängudel kus on pikemalt aega planeerida. Kui kasutada suurematel mängudel,siis ka rahapada jõuab kasvada piisavalt.

lukka

Poolt. 5-20 vahemik on väga OK. Teeks siis 10 eur / kuu?

Lisaks kuulidele võiks mõelda, ka tiimile sellise varustuse ostmist, mida üksikindiviid vb. ei oskaks. Näiteks kuulipilduja, korralik binokkel, öövaatlusseade, jne.

Lisaks võiks klubi peale olla 2-3 varurelva, mis on korralikult hooldatud ja alati mänguvalmis - mis iganes peaks põhirelvaga mängul juhtuma. Mäletate küll ju viimast treeningut, kus lõpuks isegi püstolite kasutuselevõtt ei taganud seda et kõigil oleks midagi käes, mis laseb. Mängudel võib ka alati mis iganes juhtuda - aku saab tühjaks, midagi põleb läbi jne.

Täiesti eraldi teema: Sidepidamine vajaks meil täiesti eraldi treeningut. Ala: mida ja millal rääkida; kuidas asukohta teistele selgeks teha; kuidas määrata kes millist vastast ründab (kui luures on näha näiteks 3 vastast) jne.

Veel täiesti eraldi teema: Ma arvan, et ei tee üldse paha, kui kas siis kogenumad või püüdlikumad liikmed igaüks võtab endale mingi teema, milles on ta ekspert. Ala - keegi teab sidepidamisest kõige (loeb 1-2 raamatut, vaatab videoid, küsib proffide käest jn); keegi on ruumi puhastamise ekspert ning kui ruumide puhastamiseks läheb, siis tema koordineerib; keegi on metsas liikumise ekspert, kelle juhiste all toimub liikumine metsas jne. Sellisel juhul saaksid konkreetsed valdkonna eksperdid ise treeninguid ka teha omas valdkonnas. Mis arvate? Kas on vabatahtlikke?
You are not allowed to view links. Register or Login

GraboN

Ma olen mölisemises expert nii et ma hakkan lahingu väljal mölisema :D tegelt peaks nii olema et kôik peaksid kőike tajuma.. Kui üks mees surma saab siis teine vend peab oskama sama asja edasi teha jne jne..seda saab kôike trennis ülerääkida.. Mis puudutab klubi maksu ..mia näiteks ei ole nõus ..väga lihtsad põhjused ..kel huvi siis trennis küsigu..ei viitsi kribada siia ja mitte et ma rott vms oleks aga omad nägemused sellest.meil pole veel mõtet nii tõsiselt asja võtta kuna me pole üle kahe kuu kôik koos mänginud ja ei saa igale inimesele veel mi geid käske anda et näe sa oled nüüd maitea.. Kp voi sniper kui môni kardab kuule või ei julge peale minna.

taktik (Heiki)

Olen graboniga nõus selles,et oleme veel liiga vähe koos olnud ja enamus airsoftis veel algajad(mina ka). Äkki võiks kujuneda korralikult välja ja, siis alles mingi maks kehtestada.

Harald

Pooldan tiimimaksu, Lukka tõi tõesti head näited, kus saaks asja paremaks selle eest teha. Viimane treening oli tänu relvadejamale puudulik, tõesti võiks osta paar akut, mina olen nõus panustama relvadega(võtan mõned kaasa treeningul). Sest elu on näidanud et tõesti on olnud ka endal probleeme(tavaliselt suurtel üritustel) relva toimimisega, või pole aku korras. Ja kui arvestada, et tavaline mängumaks on 2 euri, siis 5 euri/kuus pole suur väljaminek. Samas kui kõik annavad 5 euri on juba kahe aku raha koos(ca. 20 tükk). Teeks nii et esialgu oleks 5 euri ja kui tekib vajadus siis saab asja kas vähendada või suurendada. Mul on üks kasutamata konto olemas(on olemas aga kasutan ainult kas mängumaksuks või kui keegi on võlgu siis kanab sinna). Samuti sain ma särgid märksa soodsamalt sest võtsin 9 korraga Illimarilt.
Pikk 60, Tartu.